Nieuwsbrief April 2023

Graag brengen wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken in 'Het Buyten'.
De afgelopen weken hebben er wederom ontwikkelingen plaatsgevonden binnen het project en daar vertellen wij u graag meer over in deze nieuwsbrief.

Wijthmen

Nieuwsbrief Het Buyten - April 2023

 

Nieuwsbrief Het Buyten
Graag brengen wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken in 'Het Buyten'.
De afgelopen weken hebben er wederom ontwikkelingen plaatsgevonden binnen het project en daar vertellen wij u graag meer over in deze nieuwsbrief.


Archeologie:

In de zomer van 2022 heeft het eerste archeologische onderzoek plaatsgevonden op de locatie. Binnen het onderzoeksgebied zijn toen vindplaatsen aangetroffen uit verschillende tijden, waardoor nader onderzoek noodzakelijk is. Dit aanvullend archeologische onderzoek (opgravingen) is inmiddels gestart en wordt uitgevoerd door de archeologische dienst van de gemeente Zwolle, onder leiding van senior stadsarcheoloog Sanne van Zanten. Het onderzoek zal ongeveer drie maanden in beslag nemen. De komende periode zullen in het plangebied dus verschillende activiteiten zichtbaar zijn.

Onthulling informatiebord:
Afgelopen vrijdag (21 april) werd het informatiebord voor het nieuwbouwproject ‘Het Buyten’ in Wijthmen geplaatst en door wethouder Gerdien Rots onthuld. Voorafgaand aan het onthullen van het informatiebord hebben de kinderen van de naastgelegen basisschool de Kubus een lesje archeologie gekregen van de stadsarcheoloog. Er werd de leerlingen kort verteld wat het werk van een archeoloog precies inhoud en welke vondsten ze al gedaan hebben binnen het plangebied. Ook was er ruimte voor de leerlingen om vragen te stellen. Na de uitleg van de stadsarcheoloog mochten de kinderen, samen met hun ouders en leerkrachten, mee naar het plangebied om wethouder Gerdien Rots te assisteren bij het onthullen van het informatiebord. Na het gezamenlijk aftellen was het zo ver: het doek van het informatiebord werd door de wethouder en een aantal leerlingen naar beneden getrokken. Na het onthullen van het informatiebord was er de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het werkveld van de archeologen.

Verkoop:
De voorbereidingen voor de verkoop van de eerste fase is in volle gang. De exacte datum voor de start verkoop is op dit moment nog niet bekend, maar de maand inmiddels wel. In juni zal de eerste fase van 'Het Buyten' in verkoop gaan! Zodra de exacte locatie en datum inzichtelijk is en er meer informatie beschikbaar is over het verkoopproces, dan zal dit uiteraard direct met u gedeeld worden via de nieuwsbrief en de website. Houdt uw mailbox dus goed in de gaten de komende periode! De verkoopstukken en prijzen zullen bij de start verkoop gepubliceerd worden. De verkoop zal in samenwerking met de Woonfabriek Zwolle uitgevoerd worden. We laten u graag alvast een sneakpreview zien van een concept straatbeeld voor de eerste fase.


Aan dit conceptbeeld kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Contact:
Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn, dan kunt u contact opnemen met Danique Haarman. Haar mailadres is: dhaarman@loostad.nl

Met hartelijke groet,
Team Het Buyten

 

Contactinformatie
Loostad Vastgoedontwikkeling
Danique Haarman
E: dhaarman@loostad.nl

 

 

hetbyt

NOG ENKELE WONINGEN BESCHIKBAAR!

In Fase 1 van Het Buyten zijn nog enkele woningen beschikbaar! 

Bekijk het aanbod

Laatste nieuws

21-11-2023

Zoals in de vorige nieuwsbrief al is aangekondigd, is er een extra woningtype (vrijstaand) ontworpen...

14-11-2023

In deze nieuwsbrief praten we u graag bij over de laatste stand van zaken in ‘Het Buyten’ van...

26-06-2023

Graag brengen wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken in 'Het Buyten'. De afgelopen weken...