Nieuwsbrief april 2023

Graag brengen wij u, met ingang van het tweede kwartaal, op de hoogte van de laatste stand van zaken in Het Buyten.
De afgelopen maanden zijn er wederom grote stappen gemaakt voor het project en deze delen wij graag met u.

Het Buyten
Nieuwsbrief Het Buyten - April 2023
                 

 

Nieuwsbrief Het Buyten
Graag brengen wij u, met ingang van het tweede kwartaal, op de hoogte van de laatste stand van zaken in Het Buyten.
De afgelopen maanden zijn er wederom grote stappen gemaakt voor het project en deze delen wij graag met u.


Archeologie:
In de zomer van 2022 heeft het eerste archeologische onderzoek plaatsgevonden op de locatie. Binnen het onderzoeksgebied zijn toen vindplaatsen aangetroffen uit verschillende tijden, waardoor nader onderzoek noodzakelijk is. Deze aanvullende archeologische onderzoeken zullen in de tweede week van april starten en duren ongeveer drie maanden. In het plangebied zullen dus verschillende activiteiten zichtbaar zijn de komende periode.

Ontwerp woningen:
De afgelopen maanden hebben de 3 architectenbureaus hard gewerkt om het ontwerp van een voorlopig ontwerp naar een definitief ontwerp te krijgen. Dit proces is voorspoedig verlopen en we bevinden ons nu dan ook in de afrondende fase van het definitief ontwerp.

Uit de enquête, die al een tijdje op de website van het Buyten staat, is gebleken dat er veel vraag is naar levensloopbestendige woningen met een badkamer en slaapkamer op de begane grond. Deze input hebben we meegenomen in de optimalisatie van het plan. In de basis zaten slechts 3 levensloopbestendige woningen in het plan. Door de ontwerpen van 10 woningen aan te passen, zullen er meer levensloopbestendige woningen worden gerealiseerd. Dit betekent dat het totaal aan levensloopbestendige woningen 13 stuks betreft.   

Onderstaande afbeelding is het ontwerp van de twee-onder-één-kapwoning die in de basis levensloopbestendig is gemaakt. 


 

Start Verkoop:
Nu het definitief ontwerp in de afrondende fase zit, zijn de voorbereidingen voor de verkoop van het project ook opgestart. In de afgelopen periode hebben we diverse partijen om ons heen verzameld die voor ons de uitwerkingen gaan doen voor de brochure, artist impressions, plattegronden etc. De exacte datum voor de start verkoop is op dit moment nog niet bekend, maar zal voor de zomervakantie 2023 zijn. Zodra de exacte datum inzichtelijk is, zal dit uiteraard direct met u gedeeld worden via de nieuwsbrief en de website. Houdt uw mailbox dus goed in de gaten de komende periode! Zodra er meer informatie beschikbaar is over hoe het verkoopproces er uit zal zien, zal dit ook zo spoedig mogelijk met u gedeeld worden. De verkoopstukken en prijzen zullen bij de start verkoop gepubliceerd worden. De verkoop zal in samenwerking met de Woonfabriek Zwolle uitgevoerd worden.

Contact: 
Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn, dan kunt u contact opnemen met Danique Haarman. Haar mailadres is: dhaarman@loostad.nl 

Met hartelijke groet,
Team Het Buyten 

 

Contactinformatie
Loostad Vastgoedontwikkeling
Danique Haarman
E: dhaarman@loostad.nl
  

Wenst u geen e-mails van deze afzender te ontvangen?

NOG ENKELE WONINGEN BESCHIKBAAR!

In Fase 1 van Het Buyten zijn nog enkele woningen beschikbaar! 

Bekijk het aanbod

Laatste nieuws

21-11-2023

Zoals in de vorige nieuwsbrief al is aangekondigd, is er een extra woningtype (vrijstaand) ontworpen...

14-11-2023

In deze nieuwsbrief praten we u graag bij over de laatste stand van zaken in ‘Het Buyten’ van...

26-06-2023

Graag brengen wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken in 'Het Buyten'. De afgelopen weken...